Despre adevăr și responsabilitate în mass-media, cu eticianul Clifford Christians

posted May 25, 2016, 10:58 AM by Webmaster FJSC

Prof. Christians este invitatul EJO la FJSC.
Sursa foto: https://media.illinois.edu/clifford-christians

Observatorul European de Jurnalism și de Școala Doctorală în Științele Comunicării vă invită duminică, 29 mai, la ora 10, la sala 416 (etaj 4, str. Academiei, nr. 14), la o întâlnire cu profesorul american Clifford Christians.

Profesorul Clifford Christians, de la University of Illinois at Urbana-Champaign, este cel mai cunoscut și citat nume din domeniul deontologiei comunicării, la nivel global. A beneficiat de graturi de cercetare în etica aplicată la Princeton University, la University of Chicago și la Oxford University. Prof. Christians a predat și a susținut prelegeri în peste 35 de țări, iar acum ajunge la București după o perioadă Fulbright în Ucraina.

Cartea sa și a colegilor săi, Etica mass-media, studii de caz, a ajuns deja la a zecea ediție. În România, traducerea cărții, realizată de o echipă FJSC coordonată de doamna conf. Ruxandra Boicu, a fost cel mai important manual de deontologie, începând din 2001. În 2015, la Polirom, Clifford Christians a semnat unul dintre capitolele manualului de Deontologia comunicării publice (coord. Raluca Radu), un alt volum sub egida FJSC.
 
Pentru confirmări, vă rugăm să completați formularul accesibil la adresa de mai jos: