Directorul Mediafax, Cristi Dimitriu, vine la cursul de Agenții de presă

posted Dec 9, 2013, 12:28 AM by Webmaster FJSC
Directorul general Mediafax, Cristi Dimitriu, participă luni, 9 octombrie, la cursul de Tehnici avansate de lucru în agențiile de presă, desfășurat în Amf. R3, de la ora 15.00.

Temele aflate în discuție sunt:

-dimensiunea de business a agențiilor de presă.

- noile tehnologii și impactul lor asupra agențiilor de presă.

- practica jurnalismului online.

Cristi Dimitriu este jurnalist profesionist. Din 1994 lucrează la Mediafax, mai întâi ca reporter (1994-1997), apoi ca șef la Departamentul Politic (1997-1999), ca redactor șef adjunct (1999-2004) și ca redactor șef (2004-2007). Din 2007 este directorul general al agenției de presă Mediafax.

Mediafax este cea mai importantă agenție de presă din mediul privat, din România. Mediafax furnizează peste 600 de știri zilnic, din toate domeniile de interes (politic, economic, social, cultural şi sportiv). Agenția oferă abonaților fluxuri de fotografie de presă, precum şi înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate. Arhiva sa conține peste un milion de materiale jurnalistice şi peste 140.000 de fotografii de eveniment. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business, înființând în Cehia o agenție de presă privată.
(www.mediafax.ro)

Moderatorii întâlnirii sunt lect. univ. dr. Romina Surugiu și jurnalistul Dragoș Plăcintă (Mediafax Group) – titulari ai cursurilor de Tehnici avansate de lucru în agențiile de presă, la cursurile de zi, respectiv ID.

Această întâlnire face parte dintr-o serie de discuții cu reprezentanți ai agențiilor de presă din România, la care au mai participat redactorul-șef al agenției de presă RADOR, Carmen Ionescu și jurnalistul Agerpres, Aristotel Bunescu.

Studenții sunt rugați să fie în sală înainte de ora 15.00.