Directorul Mediafax, Cristi Dimitriu, la cursul de Agenții de presă

posted Dec 10, 2013, 12:35 AM by Webmaster FJSC
Directorul general Mediafax, Cristi Dimitriu, a participat luni, 9 octombrie, la cursul de Tehnici avansate de lucru în agențiile de presă, desfășurat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Studenții de la secția de Jurnalism au discutat cu directorul Mediafax despre dimensiunea de business a agențiilor de presă și despre impactul noilor tehnologii asupra instituțiilor media din România.

Cristi Dimitriu a explicat că modelul tradițional de business al agenției de presă s-a schimbat destul de mult în ultimii ani. Pentru a rezista pe o piață media cu venituri în scădere, agențiile de presă trebuie să furnizeze produse editoriale cât mai variate, orientate către clienți și din alte domenii decât media. De exemplu, Mediafax oferă abonaților fluxuri de știri, fotografii de presă, dar și servicii de monitorizare, de alertare prin SMS sau de conținut audio-video. „Prin aceste servicii se diferențiază o agenție de presă de una de știri”, a precizat directorul Mediafax. „Monitorizăm inclusiv Facebook, Twitter și bloguri (...), furnizăm conținut și pentru tabloide. Orice subiect poate fi abordat, dacă se respectă principiile jurnalistice”.

Mediafax este cea mai importantă agenție de presă din mediul privat, din România. Mediafax furnizează peste 600 de știri zilnic, din toate domeniile de interes (politic, economic, social, cultural şi sportiv). Agenția oferă abonaților fluxuri de fotografie de presă, precum şi înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate. Arhiva sa conține peste două mili oane de materiale jurnalistice şi peste 4 milioane de fotografii de eveniment.

Cristi Dimitriu este jurnalist profesionist. Din 1994 lucrează la Mediafax, mai întâi ca reporter (1994-1997), apoi ca șef la Departamentul Politic (1997-1999), ca redactor șef adjunct (1999-2004) și ca redactor șef (2004-2007). Din 2007, este directorul general al agenției de presă Mediafax.

Moderatorii întâlnirii au fost lect. univ. dr. Romina Surugiu și jurnalistul Dragoș Plăcintă (redactor-șef GQ România).
Credit foto: Dana Alecu©