Dinamica muncii în domeniul digital

posted Mar 25, 2014, 12:24 PM by Webmaster FJSC

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) în cooperare cu Facultatea de Administrație și Afaceri (FAA) organizează întâlnirea grupului de lucru COST IS 1202, „Dynamics of Virtual Work”, în perioada 26-28 martie 2014, la sediul din Șoseaua Panduri 90-92 al FAA . Vor participa profesori și cercetători din 30 de țări europene, din Canada și din Israel, care vor prezenta rezultatele cercetărilor actuale din domeniul dinamicii muncii din domeniul digital.

Lucrările vor fi deschise miercuri, 26 martie, ora 17.00, cu o sesiune plenară prezidată de Daniela Rovența-Frumușani (Universitatea din București, FJSC, în care Ursula Huws (University of Hertfordshire) și Gina Neff (University din Washington) vor vorbi despre caracteristicile muncii din industriile creative.

O sesiune specială pentru doctoranzi și tinerii cercetători va fi organizată joi, 27 martie, între 14.00 și 16.00, sub titlul „Getting published”. Keith Randle (University of Hertfordshire), Mihai Coman (Universitatea din București, FJSC), Katherine Sarikakis, (editor International Journal of Media and Culture Politics) și Jörg Flecker (University of Vienna) vor răspunde întrebărilor legate de pregătirea și publicarea de articole în reviste științifice cotate internațional.

Intrarea este liberă. Programul întâlnirii este în ataşament..

Actiunea COST este un program al Uniunii Europene de stimulare a schimburilor științifice europene. Grupul COST IS 1202, „Dynamics of Virtual Work” reunește peste 60 de profesori și cercetători care sunt interesati de modul în care se modifică structura muncii în contextul noilor tehnologii de informare și comunicare.

Pentru cercetătorii care au mai puțin de 8 ani de la terminarea doctoratului, se oferă burse de mobilitate în universități europene. Aceste burse se numesc „Short time scientific mission” (STSM) și sunt accesibile tuturor, indiferent de afilierea la grupul COST. Mai multe informații despre aceste burse se găsesc la adresa http://dynamicsofvirtualwork.com/new-researchers/

În imagine, un fragment din prezentarea Tatianei Mazali de la Politecnico di Torino, Digital creativity and new professions: biographies in action to overcome the crisis.