Cum schimbă tehnologia felul în care în care suntem informaţi. De la reţelele de socializare la redacţiile de ştiri şi breaking news

posted Mar 23, 2016, 12:08 PM by Webmaster FJSC

Întreaga lume a urmărit cu sufletul la gură, pe rețelele de socializare, imagini și informații de la atentatele din Bruxelles. Dezvoltarea tehnologiei a schimbat radical modul în care urmărim și trăim știrile. Dr. Rodica Șuțu a lansat aseară prima carte despre convergența media din România,” Fără granițe. Efectele digitalizării în redacțiile de știri”, la sediul Comisiei Fulbright Româno-Americane.

Cartea a fost prezentată de prof. univ. dr. Mihai Coman, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, și prof. univ. dr. Rodica Mihăilă, directoarea Comisiei Fulbright Româno-Americană.

Au vorbit despre convergența media din România Cristian Pantazi, redactor șef Hotnews, Mihai Rădulescu, jurnalist TVR, Mihaela Carpea, online editor Stiriletvr.ro, Raluca Brumariu, jurnalist, TVR. Au participat la discuții jurnaliști din presa scrisă, online si de televiziune și cadre didactice ale Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Prin studii de caz și interviuri cu jurnaliști și manageri de știri, autoarea analizează noile practici profesionale și provocările tehnologiei digitale. Supaviețuitorii sunt cei care  lucrează non stop, pentru mai multe media simultan și care înțeleg cum sa comunice cu publicul. Prima carte despre convergența media din România oferă potențiale soluții pentru jurnaliștii și managerii din organizațiile media, confruntați cu probleme economice și exigențele unui public din ce in ce mai implicat in producția de știri.

http://stiri.tvr.ro/cum-schimba-tehnologia-felul-in-care-in-care-suntem-informati--de-la-retelele-de-socializare-la-redactiile-de-stiri-si-breaking-news_72271.html