Concurs de fotojurnalism “Obiectiv: Europa”

posted Jan 17, 2013, 1:20 PM by Webmaster FJSC
Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunţă lansarea concursului de fotojurnalism “Obiectiv: Europa”. Concursul se adresează exclusiv studenţilor de la Facultăţile de Jurnalism, iar scopul acestuia este de a stimula interesul tinerilor jurnalişti pentru problematica europeană. Materialul înscris în concurs ar trebui să reprezinte o reflectare în imagini a valorilor europene şi a semnificaţiei cetăţeniei europene.

Cei care doresc să participe trebuie să trimită o serie de 5 fotografii alb-negru sau color care se vor încadra într-una din temele date:
  •  2013 - Anul european al cetăţenilor;
  •  Unitate prin diversitate în Europa de azi;
  •  Patrimoniul cultural european.
Data limită de transmitere a lucrărilor este 3 martie 2013.


Din fotografiile înscrise în concurs, cele mai reuşite 25 de serii vor fi publicate într-un catalog, iar fotografiile cele mai reprezentative din fiecare serie, alături de alte 35 de fotografii înscrise în concurs, vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii care va avea loc la începutul lunii aprilie în Spaţiul Public European, str. Vasile Lascăr nr. 31, Bucureşti.
Autorii celor mai bune 5 serii fotografice vor merge la Bruxelles pentru două zile, unde se vor familiariza cu instituţiile europene şi se vor întâlni cu Membri ai Parlamentului European.
Juriul acestui concurs este format din fotografi profesionişti, fotojurnalişti, profesori universitari: Alex Gălmeanu – Fotograf; Conf. Univ. Dr. Mirela Lazăr – Prodecan, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Bucureşti; Dinu Lazăr – Fotograf, AFIAP; Alex Şerban – Fotojurnalist şi Filmmaker.

Pentru mai multe informaţii privind participarea la concursul de fotojurnalism “Obiectiv: Europa”, vă invităm să intraţi pe site-ul Biroului de Informare al Parlamentului European în România www.europarl.ro.

Persoană de contact Cristina Cristoloveanu
Biroul de Informare al Parlamentului European
E-mail: epbucarest @ europarl.europa.eu
Telefon: 021-405.08.80
Ċ
Webmaster FJSC,
Jan 17, 2013, 1:20 PM
Ċ
Webmaster FJSC,
Jan 17, 2013, 1:20 PM