A apărut volumul "Fără granițe. Efectele digitalizării în redacțiile de știri" semnat de Rodica Melinda Șuțu

posted Feb 4, 2016, 12:20 AM by Webmaster FJSC

Cartea se bazează pe rezultatele cercetării doctorale ale autoarei, desfășurate pe parcusul anilor 2011-2014 în România și Statele Unite. Volumul studiază procesele culturale prin care trec jurnaliștii profesioniști și analizează modalitățile prin care valorile profesionale, rolurile și identitatea profesională sunt influențate sau transformate în cadrul schimbărilor radicale survenite în adoptarea și implementarea noilor tehnologii și tehnici de lucru. Studiul se concentrează în mod principal asupra efectelor tranziției de la redacția tradițională de presă scrisă sau audio-vizuală, în care jurnaliștii lucrează pentru un singur tip de media, la redacția convergentă, unde jurnaliștii sunt nevoiți să furnizeze simultan conținut pentru media diferite și asupra jurnaliștilor independenți sau colaboratori ai diverselor organizații, care trebuie să-și adapteze mentalitatea și practicile de lucru la noile cerințe ale pieței media.

Dr. Rodica Melinda Șutu este jurnalist de televiziune cu experiență în media din România, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. A obținut masteratul la University of Wesminster, Londra, în calitate de bursier Chevening, și a făcut cercetarea doctorală la University of Florida, ca bursier Fulbright. La momentul actual, Rodica Melinda Șutu predă la Universitatea din București, în cadrul masterelor organizate de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.

Referință: Rodica Melinda Șuțu, Fără granițe. Efectele digitalizării în redacțiile de știri, Editura Universității din București, București, 2015.