Atelierul „Reprezentarea politică a femeilor”

posted May 5, 2014, 8:03 AM by Webmaster FJSC
http://topub.unibuc.ro/atelierul-reprezentarea-politica-a-femeilor/

Centrul de reuşită universitară (CRU) al Universității din București are plăcerea de a vă invita să participați la atelierul „Reprezentările femeilor” și la concursul „Les représentations des femmes. Normes et transgressions”.

Cum a fost construită de-a lungul timpului reflecția asupra femeii? Atelierul despre reprezentările femeilor își propune să răspundă la această întrebare în mai multe sesiuni care traversează secolele pentru a ajunge la reprezentările femeilor contemporane.

În atelierul din data de 8 mai 2013, Oana Băluță (conferențiar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București), ne propune o discuție despre „Reprezentarea politică a femeilor”.

Când: Joi, 8 mai 2014, de la 18.00 la 20.00.

Unde: Bd. Schitu Măgureanu, nr. 1, Sala de Consiliu, parter, București (lângă Teatrul Bulandra)


Sesiunile următoare:

15 mai 2014

Laura Grünberg, Sociolog, Corpul (femeilor) ca proiect cultural – sesiune în limba română

22 mai 2014

Diogo Sardinha, Directorul Colegiului Internațional de Filosofie din Paris, Emancipation et genre : les femmes et les Eglises – sesiune în limba franceză

29 mai 2014

Carmen Gheorghe, Doctor în științe politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Reprezentările femeilor rome – sesiune în limba română

5 iunie 2014

Masă rotundă și concurs de eseuriLes représentations des femmes. Normes et transgressions

Cele mai bune trei eseuri, de trimis înainte de data de 29 mai 2014, la adresa simona.necula@cerefrea.eu, vor fi publicate în Revista Cercurilor studenţeşti ale Departamentului de Limbă şi Literatură Franceză (RCSDLLF) a Universității din București. Primele trei premii vor consta în cupoane valorice de 300 de euro pentru cumpărarea de cărți de la Librăria Kyralina, celelalte în cărți oferite de Librăria Kyralina (3 volume), Centrul Filia (18 volume), invitatele la atelier (6 volume) și alte instituții francofone. Alte premii vor fi anunțate pe parcurs.