ERASMUS+‎ > ‎

CONCURS DE SELECȚIE A CADRELOR DIDACTICE PENTRU MOBILITĂȚI ERASMUS ÎN ANUL UNIVERSITAR 2016-2017

posted Jan 31, 2017, 8:02 AM by Webmaster FJSC

Pentru anul academic 2016-2017, Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării i s-a alocat un număr de 6 mobilități pentru cadre didactice în programul Erasmus.

Cadrele didactice interesate să beneficieze de o mobilitate Erasmus sunt rugate să depună un dosar de candidatură la secretariatul FJSC, sala 621, la dna Andreea Meșteru, în perioada 6-10 februarie, între orele 10 și 14. Dosarele vor primi numere de înregistrare.

Dosarul trebuie să cuprindă un CV actualizat, menționarea participării la activitățile din Programul Erasmus al FJSC (inițiere de acorduri bilaterale, consiliere de studenți, participare la selecția studenților etc.), un plan de predare provizoriu pentru stagiul de mobilitate, o copie după cartea de identitate și precizarea universității alese pentru efectuarea mobilității.

Criteriile de selecție valabile pentru Universitatea din București sunt următoarele:

-          calitatea de cadru didactic angajat cu contract de muncă în Universitatea din București pentru activități de predare;

-          prezentarea unui Curriculum Vitae într-o limbă de circulație internațională (în format Europass);

-          prezentarea unui plan de predare provizoriu pentru stagiul de mobilitate;

-          participarea la activități în Programul Erasmus.

Deplasările pot avea loc cel târziu pană la data de 30 iunie 2017.

În tabelul atașat vedeți destinațiile valabile în anul universitar 2016-2017, precum și sumele forfetare (in euro) acordate pentru transportul internațional, conform distanței.

Baremele „per diem” pentru țările de destinație, transmise de ANPCDEFP, sunt următoarele: 160 EURO pentru Suedia, 140 EURO pentru Belgia, Cehia, Grecia, Franța, Italia, Cipru, Polonia, Finlanda, Turcia, 120 EURO pentru Germania, Spania, Portugalia, Slovacia.

Stagiul de predare va fi finanțat din fonduri Erasmus pentru maximum 4 zile, din care 2 zile de activități de predare (minimum 8 ore de predare) și maximum 2 zile pentru transport (o zi înainte și o zi după stagiul de mobilitate). Finanțarea Erasmus reprezintă o sumă forfetară compusă din suma „per diem” și suma pentru transportul internațional în funcție de distanță.  

Pentru anul universitar 2016-2017 sunt permise mobilitățile cadrelor didactice în cadrul Erasmus „grant zero”, cu respectarea drepturilor și a obligațiilor statutului Erasmus, mai puțin finanțarea.

Lista destinațiilor se află în documentul atașat.
Ĉ
Webmaster FJSC,
Jan 31, 2017, 8:02 AM